08 April 2013

Vårtecken vecka 14


VÅR!! Ja, det känns faktiskt som om den är på väg på riktigt, åtminstone om man inte låtsas om de kalla nätterna! Men snön smälter dem till trots och att det snöade häromdagen ignorerar vi fullständigt, eller hur?!

Det blommar och spirar lite här och där, och inte bara i vitt längre och det är ju fullkomligt underbart!! Lite ljuvliga bilder då.

Krokusen blommar i två nyanser i gräsmattan och det gör mig SÅ lycklig. De under kaprifolen har inte kommit så långt än, de har inte fått tillräckligt med sol där i sitt hörn. Men det blommar i blått också, de här små liven frodas där tryckta intill huset.

Men kanske ännu mer vårtecken är att det som kommer senare också är på gång, som hur jordvivorna vågar börja växa...

...eller att rabarbern, där i sin pallkrage också vågar sticka upp näsan.

Vi bor på berget och våra rabarber förde en tynande tillvaro ända tills vi flyttande dem till pallkragar istället. Det är så blött här på både hösten och våren att de inte alls mådde bra av det. När de kom bort från det i pallkragarna och dessutom fick det lite mer skyddat där så frodas de.

Tack alla, för era krya på-hälsningar, jag mår mycket bättre även om alla förkylningar mm den här vintern verkar vara otroligt seglivade.

Det blev ingen bild på min stenrabatt förra veckan, glömde bort det när jag var ute och orkade bara inte gå ut en gång till. Men så här ser den ut nu.

All snön är i princip borta och det är här som jordvivorna är på väg upp. Brukar låta det gamla stå kvar tills det nya är på väg upp på riktigt, så slipper det se så tomt ut och dessutom skyddar det lite under de kalla nätterna.

Vi ses om en vecka! Vad kan man våga hoppas på tills dess, tro?!

1 comment:

Paula i pörtet said...

Här fanns det redigt med vårtecken minsann, härliga tider
Ha en fin vårvecka