31 March 2013

Vårtecken vecka 13


Hu vilken vecka jag har haft, influensan eller nåt liknande kastade sig över mig och de senaste fyra dagarna har jag suttit i min fotölj och tittat på säsong efter säsong av Vita huset för att få tiden att gå och försöka glömma hur förfärligt jag mådde. Var på vårdcentralen i går eftermiddag, men jag tror att jag redan var på bättringsvägen då eftersom jag överhuvudtaget orkade med att vara där. Men det var i alla fall skönt att höra att det i alla fall inte var lunginflammation. Nu orkar jag i alla fall med lite av livet, även om jag fortfarande har en hosta som kan väcka upp döda.

Min stackars familj fick fixa påsk utan mig. Det är så tråkigt när man inte orkar göra det trevligt för dem, men även en mamma kan bli sjuk, tack och lov händer det inte så ofta.

När vi kom hem från vårdcentralen så tog jag en runda runt huset för att leta vårtecken. Julrosorna hukar fortfarande längs marken i väntan på bättre väder, men under kaprifolen vid västra husknuten fann jag krokus på väg. Snödroppar i all ära, men det är krokusen som verkligen talar vår till mig. Det har nog med färgen att göra, hur exalterad kan man bli över vitt efter månader av snö?!Men det allra mesta vårtecknet från igår kunde jag inte ta foto på och det var känslan i luften, det kändes verkligen som vår igår och det var helt ljuvligt! Så med den känslan och med en bild på mina ljuvliga påskliljor som står på matbordet lämnar jag denna spaning.Lev väl!

3 comments:

Annica Östlund said...

Usch då, hoppas verkligen du är på bättringsvägen nu! Inte skoj att må så där dåligt heller =(
Några härliga vårtecken har du hittat i alla fall, nu lever vi på hoppet att våren är på intågande på riktigt!
Kram Annica

Paula i pörtet said...

Krokusar är verkligen vår, håller med dig om att det måste innehålla massor av färg, det saknar man verkligen. Den knallblå himlen som lysts upp av solen dag efter dag fyller också ett syfte.
Ha en fin vecka och krya på dej

Skaparglädje said...

En envis förkylning du fått. Hoppas du blir bättre.
Snart blommar nog dina krokusar i rabatten.