13 May 2013

Vårtecken vecka 19


Våren tickar på, fast min man sa att de sagt på TV att det finns ingen vår längre, utan det går direkt från vinter till sommar och visst ligger det något i det, inte är det som när jag var barn inte... Och om de håller vad de lovat så ska det bli nästan sommarvarmt i slutet av veckan. Ja ja, man lever ju på hoppet, men jag kan ju upplysa dem om att på onsdag för 31 år sedan var det sommarvarmt på riktigt. Vi gifte oss nämligen då så därför har jag koll på den dagen!!

Alla bilder är från lördagen och då hittade jag det här hemma hos mig.

Björkarna har blivit mer och mer gröna för varje dag och för mig är det ett av de underbaraste vårtecknen. Skirheten i deras växtsätt kombinerat med den ljusa grönskan fyller ens själ med lycka.

Vårkragarna är som små solar som lyser, SÅ underbara. Fast de är bara hälften så höga som de brukar vara, alla hukar i kylan. En del praktiskt taget hatar gula blommor och vägrar släppa in dem i sina trädgårdar, jag däremot älskar dem, det lyser så vackert.

Pionknopp... Jag blir, som så måmga andra, fullkomligt knäsvag av pioner och en sån här knopp sänder rysningar längs ryggraden av förväntan. Läste att pioner behöver mycket vatten när de står i knopp annars kanske knopparna torkar och blir inte till några underbara blommor. Det har jag aldrig hört förr, inte oviktig info eftersom jag har haft knoppar som betett sig just så.

Och så min stenrabatt. Har klippt ner allt gammalt visset, så att man kan se allt det nya som kommer, men titta inte för noga för det finns ett och annat ogräs som jag inte tagit bort än...

Låt oss hoppas att det blir en härlig vårig vecka för oss alla!

1 comment:

Jannibele said...

Se våren er i full gang hos deg! Flott steinbed du har laget. Nyt vårdagene og blomstringen.